Austria paralajmëron mbylljen e 7 xhamive dhe dëbimin e disa imamëve

Austria do të dëbojë disa imamë të financuar nga jashtë dhe do të mbyllë shtatë xhami. Ky është paralajmërimi që është dhënë nga kancelari Sebastian Kurz.

Kurz tha se lëvizjet erdhën pas një hetimi nga autoritetet e çështjeve fetare në imazhet që dolën më parë këtë vit të fëmijëve në xhami të mbështetura nga turqit duke proklamuar betejën e Luftës së Parë Botërore në Gallipoli, raporton Hurriyet Daily News.

“Shoqëritë paralele, islami politik dhe radikalizimi nuk kanë vend në vendin tonë”, ka thënë Kurz.

Fotot të botuara nga e përjavshmja “Falter”, tregojnë disa djem të rinj me uniforma të maskuara që marshonin, përshëndetën, valëzonin flamujt turq dhe pas luanin me të vdekurit.

Xhamia në fjalë u drejtua nga organizata e Shoqatave të Kulturës Turke-Islamike (ATIB), me seli në qytetin gjerman të Këlnit dhe një degë e agjencisë turke Diyanet për çështjet fetare.

*

*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com