Artikujt e Ekonomi

Bashkëpunimi, 40 kompani serbe duan të investojnë në Shqipëri

Bashkëpunimi, 40 kompani serbe duan të investojnë në Shqipëri

Shqipëria dhe Serbia duhet të zgjidhin me dialog çdo sfidë si në aspektin ekonomik dhe atë politik. Ky ka qenë mesazhi i dhënë  nga ministri i Ekonomisë së Serbisë në mbledhjen e parë të Asamblesë së Dhomës së tregtisë Shqipëri-Serbi. Kreu i Ekonomisë serbe Goran Knezeviç deklaroi se vëmendja duhet të jetë në ndërtimin e

Nga 1 janari çmimi i ujit rritet me 20 lekë, ERU merr vendimin

Që prej 1 janarit të vitit të ardhshëm qytetarët e Tiranës do të paguajnë 20 lekë më shumë për çdo metër kub ujë që do të harxhojnë. Propozimi i bashkisë është miratuar tashmë edhe nga Enti Rregullator i Ujit (14 nentor 2017). Sipas vendimit të miratuar në faqen zyrtare të këtij institucioni qytetarët do të

Raporti i BB: Gjysma e shqiptarëve jetojnë në varfëri

Përkundër performancës së ekonomisë, në Shqipëri varfëria ka mbetur e lartë dhe të ardhurat për frymë për gjysmën e popullsisë nuk e kalojnë shifrën 5 dollarë në ditë. Sipas raportit të fundit të Bankës Botërore, mbi 181 mijë persona në Shqipëri jetojnë me 3 dollarë në ditë, ndërsa mbi 20 mijë të tjerë janë poshtë

Shano: Mungojnë investimet, Shqipëria se kap dot rritjen ekonomike 5%

Shqipëria e ka të pamundur të arrijë një rritje ekonomike prej 5% në vit, siç parashikon programi i qeverisë “Rama” në mandatin e dytë, në kushtet kur në vend mungojnë investimet e huaja dhe ato në infrastrukturë. Shano: “Rritja ekonomike e 3 viteve të fundit është udhëhequr vetëm nga dy investime, që është TAP dhe Kaskada

Pritet tjetër rritje e karburanteve për shkak të taksës të rilicencimit

Çmimi i karburanteve do të rrite me 10 lekë si pasojë e taksës së rilicensimit të pikave të karburanteve. Të kontaktuar me telefon nga Ora News Shoqata e Hidrokarbureve shpjegon se kostot e rritjes së kësaj takse tashmë do t’i paguajnë qytetarët. Një pikë e tregtimit të karburanteve në kryeqytet në bazë të vendimit të

Lejet mjedisore për investimet publike, private dhe PPP sipas standarteve të BE

Konfindustria do ti kerkoje zyrtarisht qeverisë së re të dale nga zgjedhjet e 25 qershorit 2017, qe legjislacionit i lejeve mjedisore per investimet publike, private dhe PPP te permiresohet sipas standarteve me te larta mjedisore te Bashkimit Europian. Përmes njoftimit për mediat, administrator i Përgjithshëm i Konfindustrisë, Gjergj Buxhuku, nënvizon se kriteret e sotme te

Ekonomi – Fundi i sezonit turistik forcon euron

Largimi i emigrantëve dhe fundi i sezonit turistik kanë ndikuar në forcimin e monedhës europiane ndaj lekut. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë një euro po shkëmbehet tashmë me 133.5 lekë  duke arritur vlerën më të lartë gjatë tre muajve të fundit. Euro vijon të forcohet ndaj lekut shqiptar. Sipas të dhënave të Bankës

Konfindustria-qeverisë: Rrisni konkurrencën për thithjen e investimeve

Biznesi vendas i është drejtuar qeverisë së re me disa kërkesa të cilat do të ndikonin në përmirësimin e ambientit ekonomik në vend. Me anë të një njoftimi për mediat, Konfidustria apelon për marrjen e masave për rritjen e domosdoshme te investimeve vendore dhe sidomos te huaja ne ekonominë kombëtare. Ndërsa rekomandon një ndryshim në

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com