Artikujt e Kulturë

Premiera – Filmi i parë i Gentian Koçit konkurron në festivalin e Sarajevës

Premiera – Filmi i parë i Gentian Koçit konkurron në festivalin e Sarajevës

Një nënë e vetmuar, pa shtëpi, e larguar nga puna për shkak të një aksidenti vdekjeprurës, kërkon një mënyrë për mbijetesë në zemër të një qyteti shqiptar. Ndodh në filmin e parë të gjatë të Gentian Koçit “Dita zë fill”, i zgjedhur për konkurrim në programin kryesor të Festivalit së Sarajevës. Koçi: Filmi flet për luftën

Bashkia e Tiranës sjell kryeveprat botërore të muzikës

Festivali  Ndërkombëtar i muzikës “Different Trains” rikthehet sërish për publikun artdashës të kryeqytetit, me koncerte dhe artistë të veçantë në sallat e Universitetit te Arteve si dhe në Teatrin Kombëtar. Falë mbështetjes së Bashkisë së Tiranës, publiku i kryeqytetit do të ketë mundësi që të ndjekë kryeveprat botërore të luajtura me mjeshtëri nga artistë të

Kisha e Kosinës me vlera të rralla kulturore do restaurohet

Kisha e Kosinës në Përmet, e dyta për nga vjetërsia në Ballkan do t’i nënshtrohet restaurimit. Një projekt i Institutit të Monumenteve në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës dhe kishën ortodokse me vlerë 50 milion lekë, parashikon ndërhyrje në pjesën e jashtme dhe të brendshme të kësaj kishe me qëllim rikthimin e elementeve të autencitetit

Teatri “Skampa” në shtator me premier të re

Qendra e artit ne Elbasan ka mbyllur programin e shfaqjeve dhe koncerteve të 6 muajt e pare të këtij viti. Drejtori i kësaj qendre Kliti Kapaj shprehet se ky ishte një sezon i larmishëm dhe ka u ka dhënë artdashësve elbasanas fundjavat artistike. Ai vlerëson vënien në skenë të Traviatës, recitalin e kompozitorit Klement Marku,

Kalaja e Kaninës pa vizitorë për shkak të rrugës, restaurimi i kushtueshëm

Kalaja e Kaninës mbetet një prej destinacioneve më tërheqëse turistike në qytetin  e Vlorës, por pavarësisht bukurisë dhe rëndësisë, ajo mbetet ende pak e vizituar. Arsyet janë të shumta e ato lidhen kryesisht me infrastrukturën rrugore, edhe pse  kalaja ndodhet vetëm 5-6 km larg qytetit të Vlorës. Më një pamje mahnitëse dhe vlera të shumta

Rikthehet Festivali i Fëmijëve në Elbasan

Pas 12 vjetësh ndërprerje, rinis Festivali i Këngës për Fëmijë, që mbledh në garë 40 fëmijë nga gjithë qarku. Kjo traditë promovon talentet e reja që përfaqësohen në skena më të mëdha kombëtare. Drejtori i Qendrës së Artit në Elbasan, Martin Kushi thotë se ky aktivitet rikthehet me fuqine e fëmijeve që përfshin grupmoshat 4

Komedi në Errësirë

“Komedi ne Errësirë “, vepra e dramaturgut Peter Shaffer, nisi rrugëtimin premierë më 26 maj në skenën e Teatrit Kombëtar Ekseprimental. Komedi në errësirë, nën regjinë e Najada Elmazit, e mbyll suksesshëm sezonin teatror të martën e 6 qershorit, si shfaqja e fundit për këtë sezon në Teatrin Kombëtar Eksperimental. Për 2 javë me radhë,

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com