Gjermani:Më shumë para për viktimat e sulmit në Berlin

Qeveria gjermane po merr në konsideratë rritjen e kompensimeve për të plagosurit dhe ata që kanë humbur të dashurit në sulme terroriste, pas kritikave për trazirat e kamionëve të vitit të kaluar në Berlin.

Dymbëdhjetë njerëz u vranë dhe dhjetëra të tjerë u plagosën kur një kriminel nga Tunizia krijoi katastrofë me një kamion në një treg të mbushur me njerëz.

Një zyrtar i ngarkuar për përfaqësimin e viktimave të sulmit tha se në krahasim me vendet e tjera, kompensimi financiar i Gjermanisë për viktimat e terrorit është relativisht i ulët. Duke paraqitur raportin e tij përfundimtar në Berlin, Kurt Beck tha se rekomandimet e tij u mirëpritën nga ministrat gjatë një takimi të kabinetit ditën e sotme.

Ministri i Drejtësisë Heiko Maas shprehu para gazetarëve se shumat konkrete nuk u diskutuan.

*

*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com