Gjiri i Omanit, SHBA dërgon më shumë trupa në mes të tensionit me Iranin

Ushtria amerikane do të dërgojë një shtesë prej 1.000 trupash në Lindjen e Mesme, ndërsa tensionet po rriten me Iranin.

Ushtruesi i detyrës së Sekretarit të Mbrojtjes Patrick Shanahan tha se vendosja ishte në përgjigje të asaj që ai e përshkroi si “sjellje armiqësore” nga forcat iraniane.

Ushtria amerikane gjithashtu ndan imazhet e reja që ajo thotë se lidh Iranin me sulmet e fundit të tankerëve të naftës në Gjirin e Omanit.

Irani njoftoi të hënën se nuk do të ishte në përputhje me pjesën e marrëveshjes së vitit 2015 për frenimin e ambicieve të saj bërthamore.

Ajo tha se do të shkelë një kufi të rënë dakord me fuqitë ndërkombëtare mbi rezervat e saj të pasuruar të uraniumit deri më 27 qershor.

Shpërndarja e trupave amerikane në Lindjen e Mesme u njoftua nga z. Shanahan vonë të hënën.

Në deklaratën e tij, ai tha se “Shtetet e Bashkuara nuk kërkojnë konflikt me Iranin” por veprimi është marrë për të “siguruar sigurinë dhe mirëqenien e personelit tonë ushtarak që punon në të gjithë rajonin për të mbrojtur interesat tona kombëtare”.

“Sulmet e fundit iraniane vërtetojnë inteligjencën e besueshme që kemi marrë për sjelljen armiqësore të forcave iraniane dhe grupeve të tyre të autorizuar që kërcënojnë personelin dhe interesat e Shteteve të Bashkuara në të gjithë rajonin”.

Ai tha se ushtria do të vazhdojë të monitorojë situatën dhe të bëjë rregullime në nivelet e trupave në përputhje me rrethanat.

Nuk u dhanë detaje se ku do të postohen saktësisht forcat shtesë amerikane.

*

*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com