Holandezët fluturojnë dronin mbi godinën e qeverisë, lajmi në mediat botërore

Dy shtetas holandezë janë ndaluar pasi kanë akuzohen se ilegalisht kanë ngritur një dron mbi godinën e qeverisë së Kosovës.

Përmes një deklarate për shtyp policia e Kosovës informon se i kishte kërkuar atyre ta zbresin si dhe kishin kontaktuar Agjencinë e Aviacionit Civil si dhe kishin dërguar materialet në prokurori për hetime të mëtejshme

Nga policia nuk është bërë e ditur se çfarë është ndërmarrë më tutje dhe as cila ishte arsyeja e holandezëve për ngritjen e dronit pikërishtë mbi objektin e qeverisë por në Kosovë dronët konsiderohen si modelë avionësh dhe duhet të regjistrohen si dhe të përdoren me leje të autoriteteve.

Ndërkohë lajmi ka bërë bujë dhe është  publikuar edhe në mediat botërore si Associated Press dhe Washington Post.

*

*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com