Sistemi i shkallëve elektronike më i gjatë në botë

Eksplorimi i qendrës tregtare të Hong Kongut në këmbë mund të jetë mjaft sfidë. Peisazhi kodrinor i kombinuar me nxehtësinë subtropikale do të testonte edhe qëndrueshmërinë e një alpinisti.

Por është gjetur një zgjidhje duke ndërtuar një zinxhir prej 800 metrash shkallë lëvizëse që janë janë quajtur sistemi më i gjatë i shkallëve elektronike në botë.

Me një kosto prej 30 milionë dollarë janë hapur për njerëzit në vitin 1993 dhe u kanë shërbyer 78,000 këmbësorëve çdo ditë.

*

*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com